verrast

Als ik ze zie dan werken ze ook en dat kan ik niet als ze thuiswerken dus dat laat ik niet toe! Dat is de recente uitspraak die ik opving tijdens een managementmeeting waarbij het ging over de invoering van mobiel werken. 

In een tijd waar we niet meer gehinderd worden door allerlei technische beperkingen blijkt de mindset van een groot aantal managers en leidinggevenden dus nu de bottleneck. En dat heeft dus alles te maken met vertrouwen. Vertrouwen in je medewerkers én vertrouwen in jezelf. 

Afrekenen

De tijd dat iedereen sochtend om 08.30 op kantoor kwam, ging zitten, zijn of haar ding deed en vervolgens weer om 17.30 in de auto stapt om vervolgens ergens een paar uur later weer thuis te zijn is niet meer van deze tijd. Maar als we het gevoel hebben afgerekend te worden op aanwezigheid dan zit er weinig anders op. Afgerekend worden is overigens ook zoiets, afrekenen op aanwezigheid is afgerekend worden op lange reistijden, enorme files en ergernis en daar betalen we dus allemaal de rekening voor.

Vertrouwen

Alles valt of staat met het vertrouwen dat professionele medewerkers (en die heb jij toch in dienst!) heel goed in staat zijn om de verantwoordelijkheid te nemen áls ze die krijgen. En dat betekent loslaten en niet alleen met je handen maar ook tussen je oren. Ook bij jezelf! Als het duidelijk wordt wat het voor jou, je medewerkers en je organisatie betekent, wat het aan plezier oplevert (dus niet alleen direct in geld) dan verandert er ook iets in je hoofd én je hart. Die veranderingen zijn best spannend maar leveren enorm veel op. 

Klein beginnen.

Iedere verandering begint met kleine stapjes én een goede aanpak die past bij jouw, je medewerkers en je bedrijf en dat is dan ook maatwerk. Een goede aanpak en klein beginnen, door bijvoorbeeld 1 keer per week of maand die ochtendmeeting eens niet fysiek op kantoor te doen maar virtueel via een conference call is een eerste stap en van daaruit verder. Dan zullen jij, je medewerkers én je organisatie het zien én geloven.

Dit verhaal is geschrven door Jeroen Wijnen, Business en verandercoach bij Eneebel.

Jeroen Wijnen