Tribel Mini eduard

Zoals velen van u inmiddels weten, ben ik een man van de planning. Mijn agenda staat bomvol: elke activiteit, van sport tot reistijd, staat erin.Dankzij die goede voorbereiding, haal ik altijd het meeste uit mijn dag. Ik vertrek ver voor of na de file, en begin dan thuis al met het wegwerken van wat emails of de eerste telefoontjes van de dag. 

#Mono

Maar de laatste tijd merk ik dat het steeds lastiger wordt om te vertrekken na de file, want de files duren langer en komen vaker voor. Ik verbaas me er steeds weer over: zoveel wegengebruikers die zo graag willen vasthouden aan het traditionele werkritme (van 9 tot 5) en daardoor elke ochtend trouw aansluiten in een lange rij auto’s. En als je dan eens goed kijkt, begrijpt het merendeel van die mensen dat je die tijd waarin je vaststaat eigenlijk heel goed anders zou kunnen gebruiken. De een pleegt een telefoontje (helaas vaak niet handsfree), de ander zit een mailtje te typen op z’n smartphone en laatst zag ik iemand – ja echt – die z’n tijdlijn even aan het controleren was. De verbazing gaat dan over in frustratie, want het is inmiddels toch wel duidelijk dat deze activiteiten niet achter het stuur horen? Rijd veilig en #Mono dames en heren…!  Enfin, deze wegengebruikers weten dus allang dat in de file staan zonde van de tijd is, en proberen die tijd al op te vullen met nuttiger zaken. 

#Uitdefileaanhetwerk

Een goed initiatief van HP van Tilburg en Richard Bordes is ‘Uit de File Aan het Werk’, waarin de automobilist bewust wordt gemaakt van de voordelen van het laten staan van de auto! Ga eens met de trein, of de bus: je kunt ontzettend veilig je eerste taken doen. Of maak gebruik van digitale oplossingen, je kunt tegenwoordig overal en altijd werken, zolang je maar een telefoon, laptop en WiFi tot je beschikking hebt. Ga flexibel werken: probeer niet net als de rest van Nederland rond 9 uur aan te sluiten op de snelweg, maar reis op een ander tijdstip, of werk een dagje thuis. We zorgen er niet alleen voor dat het fileprobleem wordt verminderd, maar hoe meer mensen de auto laten staan, hoe beter voor het milieu!

Duurzaam Mobiliteitsprogramma

Als een van de ambassadeurs van Uit de File Aan het Werk en als Chief van een groot flexible office operator, ben ik van mening dat we met Tribes best een steentje bij kunnen dragen. Niet alleen doen alle Tribes-medewerkers op dinsdag 13 november mee aan Uit de File aan het Werk, maar starten we ook met een Duurzaam Mobiliteitsprogramma. In samenwerking met Mobeazy Flexible Carsharing, bieden we deelauto’s, e-scooters en e-bikes aan, zodat onze members makkelijker de auto thuis kunnen laten. En waar kun je beter starten dan in het drukke centrum van Amsterdam? Want ben je eenmaal van die overvolle snelweg af, probeer dan maar eens door het centrum te rijden. Daarom staan er sinds kort bij Tribes Amsterdam Raamplein twee súpergave Mini’s, die onze members gemakkelijk kunnen reserveren, gebruiken en weer parkeren op een voor hen gereserveerde plek. Betalen gaat helemaal makkelijk, de gebruiker krijgt aan het einde van de maand een factuur, voor de gereden kilometers. Daarmee sporen we onze gebruikers aan om eens gebruik te maken van een deelauto, e-scooter of e-bike wanneer ze naar een klantafspraak gaan, zodat ze gewoon met de fiets of het ov naar hun werk kunnen, en de file kunnen vermijden!

Geschreven door Eduard Schaepman - Chief and Founder bij Tribes

Eduard Scheapman