Dinsdag 13 november gingen wij op de zaak massaal uit de file, aan het werk. Voor mij persoonlijk een interessant experiment. Niet zozeer omdat thuiswerken nieuw voor mij is; integendeel, thuiswerken is onderdeel van de Voiceworks cultuur. Maar thuiswerken op de schaal van afgelopen dinsdag is ook voor een vooruitstrevende organisatie als Voiceworks vrij nieuw. 

coffee 1284041 1280

Persoonlijk ben ik gek op thuiswerken. Het geeft je de vrijheid om de hele dag productief in je pyjama te zitten, je haar niet te doen en de hele dag je eigen agenda te bepalen. Wil je starten om 7.00 uur? Prima, ga je gang. Wil je tussendoor even een broodje halen bij de plaatselijke buurtsuper? Doe je ding. Deze vrijheid is voor mij zo’n meerwaarde dat ik er echt happy van word. En dat niet alleen, ik merkte dat ik een stuk productiever was. Voor mij een bevestiging van wat ik al dacht: dit moet ik vaker doen.

Deze dag werd ook Coligo MEETINGS gelanceerd, onze eigen tool voor videoconferencing. Dus ja, gelijk maar even testen natuurlijk. En wat bleek? Vergaderingen zijn ineens een stuk korter, en meer to-the-point. En dat scheelt me een boel tijd!  Vergaderingen waar je normaal een uur voor uittrekt waren met 25 minuten gefixt. Reken maar uit hoeveel tijd je bespaart als al je vergaderingen ineens nog maar de helft van de tijd duren. 

Tof was ook om te zien hoe de adoptie binnen Voiceworks was. Niet alleen in Nederland deden we mee, maar ook ons filiaal in Belgrado was van de partij. In totaal besloten 85 collega’s uit de file, en aan het werk te gaan. Als je bedenkt dat we gemiddeld 45 minuten per dag aan reistijd kwijt zijn betekent dit een besparing van 64 uur. Op 1 dag! Let that sink in for a minute….

En gelukkig heb ik alleen maar positieve reacties gekregen van collega’s dus in 2019 zijn wij zeker weer van de partij.

En ik? Ik ga vaker productief zijn in mijn pyjama. Want voor mij wérkt het. Doe jij de volgende keer ook mee?

Dit verhaal is geschreven door Boy Ligtenberg, Content Creator bij Voiceworks

Boy LinkedIn